Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Vad vilja Moderaterna?

[2017-09-20] Det brukar vara en bra idé att bygga på arbete man redan gjort. KRÖNIKA. Moderaterna är på väg att skaffa sig en ny partiledare. Och som alltid när en palatskupp lyckats, infinner sig ett lugn.

[Affärsvärlden]

Neoss i P-I Brånemarks fotspår

[2017-09-20] Ett tredje bolag - Neoss - är nu på väg att göra samma resa över världen som Nobel Biocare och AstraTech tidigare gjort.

[Dental24]

Planerna för Naturvetenskap Life konkretiseras under hösten

[2017-09-20] Arbetet med programhandling för Naturvetenskap Life fortgår. Under hösten konkretiseras planerna för den nya byggnaden på Medicinareberget.

[Medarbetarportalen]

Ny studie undersöker: Därför är frisörer så vitsiga

[2017-09-20] Salong Sax & Fön", "Lady och Kalufsen" och det vågade "Frisör Hårhuset" - Varför finns det så många fyndiga namn på frisörsalonger i Sverige? Den tyska ordvitsforskaren Ann-Kathrin Mehrens vill ta reda på detta i ny internationell studie.

[Svenska Dagbladet]

Guldmedalj till Bo Sundqvist

[2017-09-20] Bo Sundqvist, professor i jonfysik och förutvarande rektor vid Uppsala universitet, har tilldelats Svenska masspektrometrisällskapets guldmedalj. Bo Sundqvist Berzeliusmedaljerna, som fått sitt namn efter kemisten Jöns Jacob Berzelius.

[Uppsala universitet]

Svenska samverkansprojekt visas upp i USA

[2017-09-20] Johanneberg Science Park presenterar i veckan projekten AllAgeHub, HSB Living Lab och Riksbyggen Positive Footprint Housing under konferensen ICSD International Conference on Sustainable Development i New York.

[Byggnorden]

"Att människan dominerar över naturen är en myt"

[2017-09-20] Myten att människan dominerar över naturen är gammal - och farlig i en tid då vi måste göra allt vi kan för att motverka klimatförändringarna.

[Stockholms Fria Tidning]

Uppmuntrande överlevnadsdata för immunkombo

[2017-09-20] Användning av två typer av immuncheckpointhämmare verkar ge bäst överlevnadschanser till patienter med framskridet malignt melanom som inte går att operera. Det visar nya data från en fas 3-studie.

[Dagens Medicin]

Överviktskirurgi - ett sätt att minska vikten för gott

[2017-09-20] När försök att gå ner i vikt genom dieter och andra livsstilsförändringar inte fungerar kan en operation vara ett alternativ för den lider av kraftig övervikt.

[Doktorn]

Ekonomer: Fara för överhettning efter budgeten

[2017-09-20] Köpfest, pengaregn och expansiv - experternas beskrivning av budgeten ger en hint om härliga konsumtionstider. Men bakom regeringens givmildhet lurar en liten fara för överhettning i ekonomin, enligt ekonomerna.

[Svenska Dagbladet]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?