Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i hjärntumörepigenetik

Anställningens längd: 2 år. Omfattning 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sahlgrenska Cancer Center är ett centrum inom Göteborgs universitet med närhet till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. En postdoktoranställning utannonseras nu med placering i Helena Caréns forskargrupp som är lokaliserad vid detta center (http://cancercenter.gu.se/research/helena-car-n). 

Ämne

Hjärntumörepigenetik

Ämnesbeskrivning

I forskargruppen arbetar vi med hjärntumörer från vuxna och barn med det långsiktiga målet att hitta mer effektiva behandlingsformer med färre biverkningar. Vi fokuserar på cancerstamceller som vi isolerar från patienter med hjärntumörer. 

Arbetsuppgifter

Inom projektet kommer du att arbeta både med experimentella modeller och kliniska prover. Projektet fokuserar på hur kromatinstrukturen hos cancerstamceller förändras i olika situationer. Du kommer att använda cellbiologiska, genetiska, epigenetiska och molekylärbiologiska metoder i din forskning. Som postdoktor kommer du även att sammanfatta resultat i publikationer och presentera forskningsdata på konferenser.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Vi söker en ambitiös och drivande person med doktorsexamen i ett relevant ämne och som har en stark forskningsbakgrund. Starkt meriterande är dokumenterade kunskaper inom stamcellsforskning, tumörbiologi och kromatinbiologi. Praktisk erfarenhet av stamcellsodling och cancerstamcellsanalyser är vidare meriterande. God förmåga att arbeta självständigt inom överenskomna ramar och en utmärkt kommunikationsförmåga skriftligt och verbalt är krav.

Önskvärt är erfarenhet av storskaliga genetiska och epigenetiska experimentella metoder, (såsom RNA-seq, ChIP-seq, metyleringsarrayer) och analys av data som genereras.

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Helena Carén, Forskarassistent, 031-486 3838, helena.caren@gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer

- Kopia på bevis för doktorsexamen

 - Två referenser med kontaktuppgifter

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-10-11

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?