Sidansvarig: Karin Lidberg
Sidan uppdaterades: 2016-10-06 10:43

Tipsa en vän

Nyheter - Göteborgs universitet Till startsida

• Så lyckas företag integrera hållbarhet i affärsstrategin

[2020-02-25] Det är en utmaning för de flesta företag att lyckas integrera hållbarhet i sin affärsstrategi. I en studie av ett multinationellt företag kunde forskarna se hur processen kan gå till för att nå ett bra resultat.

• Stormarna en förklaring till stora regnmängder

[2020-02-25] SMHI varnar för höga vattenflöden i flera län och vattennivåerna fortsätter att stiga i vattendrag i Halland och Blekinge. I Nissan och Lagan är vattenflödena på en nivå som dyker upp i snitt vart femtionde år.

• Idéhistoria ledde till jobb och doktorandtjänst i München

[2020-02-21] Studier vid Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet, främst inom idéhistoria, gjorde Jonatan Palmblad intresserad av vilken plats humaniora har i miljödiskussionen. I dag både arbetar och doktorerar han på Rachel Carson Center i München, en av världens främsta institutioner för miljöhumaniora.

• Idéhistoria ledde till jobb och doktorandtjänst i München

• Senaste universitetsgemensamma e-nyhetsbrevet

[2020-02-19] Ett par gånger per termin skickar alumnkontoret ut e-nyhetsbrev med inbjudningar till föreläsningar, lediga tjänster med mera. Om du vill prenumerera gå in på https://alumn.gu.se, fyll i din e-post, få en verifieringslänk, klicka dig fram till dina preferenser.

• Forskare belyser aspekter av invandring i ny antologi

[2020-02-14] Invandringen till Sverige årtiondena efter andra världskriget beskrivs ofta som friktionsfri: en välfungerande arbetsmarknad absorberade all tillgänglig utländsk arbetskraft och integrationen skötte sig mer eller mindre själv utan behov av några SFI-kurser. Men är bilden i själva verket förenklad?

• Om alkohol och droger i arbetslivet 27 februari

[2020-02-12] Om du behöver hantera alkoholproblematik på din arbetsplats, är det förstås viktigt att arbetsledande personer har vilja, kraft och kunnande att göra något åt dem. Välkommen till en eftermiddag med forskare om alkohol och droger i arbetslivet i relation till yrke, arbetsplats och säkerhet. Anmäl dig senast 19 februari.

• En podcast om att bygga upp mänsklig vävnad med hjälp av 3D-bioprinter

[2020-02-10] Kan man printa broskceller så att de bildar en bit brosk som kan användas för att återbygga till exempel ett öra? Ja, det ser lovande ut, menar Lars Kölby, som är professor i plastikkirurgi vid Sahlgrenska akademin.

• Forskare om att coronaviruset kräver full uppmärksamhet

[2020-02-06] Isolerade miljonstäder i Kina och smittade i allt fler länder. Utvecklingen kring det nyupptäckta coronaviruset följs med stor uppmärksamhet av forskare vid Göteborgs universitet.

• Alumnträff för läraralumner 6 februari

[2020-02-05] Alumner som har läst till lärare på Göteborgs universitet och som arbetar i grundskolan eller gymnasieskolan, är inbjudna till presentationer om pågående didaktisk forskning och utvecklingsverksamhet som bedrivs vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession.