Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Våldet ökar när festen pågår till 05

[2018-01-17] Alkoholens bidrag till våldsbrotten ligger kvar på en mycket hög nivå.

[Göteborgs-Posten]

"Migrationsverket bör utbildas om tro"

[2018-01-17] Migrationsverkets beslut om asyl för kristna konvertiter tas på felaktiga grunder. Den slutsatsen dras i en färsk studie från Göteborgs universitet. Orsaken är dåliga kunskaper om kristen tro och en föråldrad syn på konversion.

[Dagen]

Bengt är läraren som är med och bygger

[2018-01-17] Han har älskat att snickra och bygga ända sedan han var barn. Foto: Pelle Boersma Om ett år ska den nya skolan i Gånghester stå klar. Hela vägen fram till invigningen har läraren Bengt Norell och hans kollegor varit delaktiga i hur den ska se ut.

[Borås Tidning Plus]

Alla vill förändra god man-systemet - utom politikerna

[2018-01-16] Riksrevisionen dömer i en färsk granskning ut systemet med gode män som förlegat...

[Sydsvenskan Premium]

Fetmakirurgi vid diabetes hjälpte patienter även på sikt

[2018-01-16] Många - men långt ifrån alla - som hade fått sin typ 2-diabetes under kontroll ett år efter gastrisk bypass hade det fortfarande efter fem år, i en amerikansk studie i JAMA. Det var dock få som var fria från sjukdomen.

[Läkartidningen]

Låt inte konsulterna styra vården

[2018-01-16] Malin Lernfelt: Politikerna är enkla offer för en konsultbransch vars drivkrafter är helt andra än en god vård för alla. Värdebaserad vård. Det låter tjusigt och insiktsfullt.

[Bohusläningen]

Kanozi ritar Naturvetenskap Life på Medicinareberget

[2018-01-16] Vi vill inspirera compartment nya, kreativa möten" Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet samlar nu forskning och utbildning för Life Science-relaterad verksamhet underneath ett och samma tak.

[Tanalys]

Afrikanska rytmer fyllde Björkhagaskolan

[2018-01-16] I dag besökte musikern, dansaren och producenten Edo Bumba Björkhagaskolan i Lindesberg för att sprida musikglädje bland eleverna. Under tisdagen hade eleverna i Björkhagaskolan en ovanlig lektion, fylld av afrikansk dans och musik.

[SVT Nyheter Örebro]

Minnesord: Bengt Christell

[2018-01-16] En av bokbranschens stora profiler, förläggaren Bengt Christell, Stockholm, har ...

[Dagens Nyheter - Login]

Se direktsändning från seminarium om psykisk ohälsa

[2018-01-16] Onsdag den 17 januari hålls ett frukostseminarium på Socialstyrelsen under titeln "Ökad psykisk ohälsa - så kan nya nationella riktlinjer stödja vården". Seminariet direktsänds på Socialstyrelsens webbplats.

[Socialstyrelsen]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?